Logo

Pasca de pe Cosau

Ingrediente:

-4 oua

-100 gr zahar

-700 gr faina

-30 gr drojdie

-100 ulei

-500 ml lapte

-sare

-stafide inmuiate

-coaja de la o lamaie

Pasac pt Paste

Cum preparam reteta de Pasca?


Intr-un lighean se freaca ouale cu zaharul, se adauga uleiul, se pune drojdia, sarea, si laptele caldut.

Se lasa la dospit o jumatate de ora.

Apoi se adauga coaja de lamaie, stafidele scurse, si faina cat cuprinde. Aluatul trebuie sa fie mai moale.

Se imparte aluatul in doua.

Se face o coca rotunda , se decoreaza cu motive traditionale, se ungre cu galbenus de ou si se introduce la cuptor.

Se coace la 170 - 180 grade 20-30 minute.

PS: Dupa coacere pasca trebuie sa fie usoara.

Asta este tot, Pasca este gata, va invit cu drag si pe voi sa incercati aceasta reteta. Se face usor si este tare gustoasa!

PRAJITURI VIDEO

Image Prajituri Traditionale

Retete de la voi

Blog

Noutati

Facebook Twitter Youtube Flickr Google+